AAN- EN VERKOOP

De verkoop en aankoop van een woning is voor de meesten geen dagelijkse bezigheid. Aangezien de woningmarkt in Amsterdam e.o. dynamisch en complex is, is hulp van een professional geen overbodige luxe.

Doordat er zoveel makelaars (kantoren) zijn kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om een keuze te maken voor de juiste makelaar die het beste bij jou past. Aangezien de verkoop en aankoop van een woning een intensief en emotioneel traject is, zijn wij van mening dat het gevoel bij de makelaar het belangrijkste is.

Is dit de makelaar die zorgt voor de beste (ver)koopprijs en condities voor mijn woning? Heeft deze makelaar voldoende kennis van zaken en kan ik vertrouwen op een kundig en professioneel advies?

Wil jij meer weten over hoe wij ons onderscheiden door onze daadkrachtige, oprechte en betrokken dienstverlening? Graag geven wij jou deze antwoorden op de vragen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek, zodat je de juiste keuze maakt voor de samenwerking met een makelaar.

Omdat wij ervan overtuigd zijn dat wij jou succesvol zullen begeleiden, werken wij op basis van no cure no pay.

HUIS VERHUREN

Wil jij jouw woning (tijdelijk) verhuren of heb je hier hulp en advies bij nodig? Wij helpen jou graag.

Bij verhuur is het belangrijk om te weten welke soorten contracten er zijn, welke rechten en plichten jij hebt als verhuurder en wat een marktconforme huurprijs is voor jouw woning. Nadat wij jouw woning hebben bezichtigd, zullen wij deze onderwerpen met jou bespreken zodat je een goed beeld hebt en een keuze kunt maken.

Voor het aangaan van de huurovereenkomst, zullen wij de huurders screenen en alle ontvangen documentatie doornemen.

Op de datum van de start van de huurovereenkomst zullen wij een uitgebreid inspectieformulier opstellen, zodat duidelijk is wat de staat van de woning is bij het aangaan van de huur.

Tijdens het gehele verhuurproces word je door ons bijgestaan en ontzorgd, zodat je alleen beslissingen hoeft te nemen op de momenten waar je zelf betrokken bij wilt worden.

WAARDEBEPALING

Een waardebepaling is niet hetzelfde als een taxatie.

Op het moment dat je overweegt jouw woning te verkopen, dan is het prettig om een indicatie te krijgen van wat jouw woning op dit moment waard is. Dit wordt een waardebepaling genoemd. Op basis hiervan wil je mogelijk daadwerkelijk starten met de verkoop of besluit je juist nog te wachten.

Nadat wij bij jou langs geweest zijn voor de waardebepaling, zullen wij per mail aan jou bevestigen wat onze inschatting is van de waarde van jouw woning en lichten
het verkoopproces aan jou toe. Wij bieden deze service vrijblijvend aan, omdat wij begrijpen dat de beslissing om te gaan verkopen of niet vaak afhankelijk is van de waarde van de woning.

TAXATIE

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een taxatierapport nodig hebt, zoals:

  • Financiering van een nieuwe woning
  • Verbouwing van een woning
  • Tweede hypotheek
  • Hypotheek oversluiten, verlaging van het rentepercentage
  • Een nalatenschap
  • Boedelverdeling

Heb jij op een taxatierapport nodig? Dit is één van onze specialiteiten! Wij gaan graag voor je aan de slag, zodat jij binnen een paar dagen het taxatierapport al binnen hebt.

Afhankelijk van de reden voor het taxatierapport, is er wel of geen NWWI rapport nodig. Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. La Maison Makelaars & Taxateurs is aangesloten bij het NWWI, waardoor het taxatierapport bij elke financiële instelling wordt geaccepteerd.

HEB JE VRAGEN OF INTERESSE IN EEN BEZICHTIGING? VOEL JE VRIJ OM CONTACT MET ONS OP TE NEMEN!